רטיבות בקיר עשויה לגרום ללא מעט חוסר נעימות מעבר לבעיית האסתטיקה אשר מתעוררת במסגרת התופעה. אין ספק כי זה יכול להיות מעצבן ואפילו מאוד מעצבן כאשר הדבר קורה דווקא בבית החדש שלכם שנכנסתם אליו רק לפני חודש. החדשות הטובות למחצה הן שזה לא נדיר ואפילו שכיח, החדשות הטובות עוד יותר הן, שיש גם יש מה לעשות...
אבל מדוע קיימת תופעה זו של רטיבות בקירות דווקא בדירות החדשות שאמורות בתקנים מחמירים יותר ונמצאות בשלב בלאי אפסי לכאורה לעומת בתים ומבנים ישנים?
רטיבות בקיר נגרמת בדרך כלל כתוצאה מליקויים בצנרת. כאשר מדובר על מבנה חדש , הכשל יהיה בדרך כלל מצידו של הקבלן דווקא כתוצאה מהנחה הנדסית בלתי תקנית של הצנתר חומרים ומתכות באיכות ירודה ושימוש בחומרי איטום זולים.
המקרים כאלה ובמידה ולא עברה תקופת הבדק של האזורים והליקויים הרלוונטיים, באפשרותכם לפנות לחברת בדק לבניית מסמך התרשמות ובדיקת הצנרת והיסודות.
במידה והרטיבות, לפי הידוע לכם השפיעה רק על הדירה שלכם,ייבדקו הקירות הפנימיים והמרצפות הפנימיות של הדירה, על אף שבדרך כלל מדובר בליקוי כללי של כל מעטפת הבנייה או של הצנרת ומערכת הצינורות בכל המבנה.
רצוי לשוחח עם השכנים ולהתעניין מאחר שהרטיבות על אף שבהחלט עשויה להיות מקומית עלולה להיות תוצאה של שקיעת יסודות וליקוי כללי של מערכת הצינורות ו/או היסודות בכל המבנה כולו.
הוכחת הנזק וליקוי הבנייה יהיה קביל בבית המשפט ויחייב את הקבלן לבצע את התיקונים או לחילופין לשלם/ לפצות בעבור ביצוע התיקונים.
כמובן שההעדפה תהיה לביצוע על ידי הקבלן ישירות מאחר שהמפרט והמבנה מוכרים וידועים לו.
צנרת ממתכת בלתי איכותית עלולה גם היא ליצור מצבים של רטיבות בקירות. צנרת כזאת תחליד באופן מהיר וכתוצאה מההחלדה ייווצרו בה חורים ושחיקות, אשר יביאו לתופעת הנזילה. את החלודה אי אפשר לזהות באופן חיצוני אלא אך ורק על ידי מהנדס המתמחה בתחום בדק הבית בתחום האינסטלציה.
בדיקת איכות חומרי האיטום לאחר השלמת הבנייה היא קריטית ביותר ועשויה למנוע מצבים של רטיבות ונזקים לצנרת ולקירות. איטום בלתי איכותי אשר מושפע מרצון הקבלן לחסוך בחומרי בנייה, ישפיע בהכרח על מצב הקירות והבלאי המהיר שלהם- במרבית המקרים.